NOVE AKTIVNOSTI PROJEKTA KAZALIŠTE IZBLIZA

– LJETNI KREATIVNO-EDUKATIVNI TRENING ZA MLADE IZ UKRAJINE

ciklus radionica za mlade iz Ukrajine

voditeljice: Ljiljana Ostrižnaja

 

U okviru projekta Kazalište izbliza, od 25. lipnja pa do kraja kolovoza u Zagrebu će se provodit radioničarske aktivnosti namijenjene tinejdžerima iz UkrajineLjetni kreativno-edukativni trening za mlade. U navedenom razdoblju, održat će se ukupno 18 radionica u kojima će sudjelovati 22 ukrajinska tinejdžera i tinejdžerki s boravištem u Hrvatskoj.

 

Ciljevi ovih aktivnosti su, primjenom kreativnih tehnike (npr. dramsko-pedagoške tehnike, forum kazalište, art terapije, itd.), kod polaznika osnažiti:
– vještine kreativnog mišljenja, poticanje mašte, znatiželje i fleksibilnosti mišljenja,

– razvoj socijalne i emocionalne sfere pojedinca i skupine,
– povećanje razine kreativnog timskog rada i individualnog rada u nestandardnim uvjetima,
– razvoj komunikacijskih vještina i učinkovite interakcije, vještina suradnje, sposobnost timskog rada.

 

Projekt objedinjuje predavački i interaktivno-praktičarski dio koji uključuje grupnu interakciju kroz rasprave, edukativne i komunikacijske igre te kreativne zadatke.

Voditeljica je Ljiljana Ostrižnaja, ukrajinska psihologinja, art terapeutkinja, certificirani ICF coach i majka dvojice dječaka.

Ljetne aktivnosti projekta Kazalište izbliza Hrvatskog centra ITI ostvaruju se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Točka na i.

Projekt Kazalište izbliza dio je društveno-angažiranog programskog pravca Centra koji podrazumijeva provedbu ciklusa radionica iz teorije i prakse izvedbenih umjetnosti i kreativnih praksi namijenjenih mladima i drugim podzastupljenim skupinama u riziku od siromaštva i/ili socijlane isključenosti.