Hrvatski centar ITI u Biblioteci Mansioni objavio je knjigu Suvremena režija, u prijevodu Lade Čale Feldman, čiji je autor jedan od najznačajnijih teatrologa današnjice Patrice Pavis.

Recezentica knjige Nataša Govedić ističe kako je riječ o knjizi koja je krucijalna ne samo za studente suvremene režije na Akademiji dramske umjetnosti, nego i za domaće kritičarke i kritičare, teatrologinje i teatrologe, sve proučavatelje književnosti, kazališta, performansa i filma, kao i studente kostimografije, sceno­grafije, dizajna zvuka i dizajna svjetla.

Knjiga je objavljena uz potporu Nacionalnog centra za knjigu u Francuskoj te Francuskog instituta u Hrvatskoj.

Promocija navedenog djela održat će se u srijedu, 02.11.2022. godine, u 11 sati u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Publika će imati priliku čuti što o knjizi kaže sam autor Patrice Pavis, prevoditeljica Lada Čale Feldman i teatrologinja Nataša Govedić.

Patrice Pavis jedan je od najznačajnijih teatrologa današnjice, autor nekoliko knjiga o interkulturalnom kazalištu, teoriji kazališta i dramskom pisanju. Bio je profesor kazališne umjetnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj te je predani istraživač kazališne umjetnosti u mnogim njezinim aspektima.